Camping Ypra Pingelaarstraat 2, 8956 Kemmel work +32 (0) 57 44 46 31 Facebook
  • 144329585
  • 146861501
  • 152030443

Muzikale Heuvelland

“Klein Ierland” is één van de benamingen die gebruikt worden om Heuvelland te beschrijven. Wie bekend is met zowel Ierland als Heuvelland heeft geen bezwaar aan die bijnaam. In ’14-’18 waren er veel Ierse militairen gelegerd rondom Heuvelland en ze hebben een erfenis achtergelaten die in enige facetten van het Heuvellandse leven nog te voelen, te zien en te horen is. De liefde voor folkmuziek is één van die facetten.

Komt men een café binnen dan is de kans groot dat er folkmuziek gedraaid wordt. Heuvelland herbergt dan ook enkele Ierse pubs. Eentje in Mesen en de bekendste Ierse pub “Redmonds” in Loker. Op de Kemmelberg bevindt zich de grootste folkclub van West-Vlaanderen: “Den Ekster”. Mooi ingericht en wekelijks optredens van nationale en internationale musici. En dan is er natuurlijk het Folkfestival van Dranouter. Jaren geleden opgestart door café “De Zon” als een tuinfeestje is het inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste folkfestivals van Europa. Gemiddeld treden er in de 3 dagen dat het festival duurt zo’n 70 groepen op. In Dranouter dorp slapen dan naast de 700 inwoners een paar tienduizend festivalgangsters en -gangers.

Voor muziek op CD kan men terecht bij Lisa Records in Dranouter. Klein maar fijn. Een fantastische collectie folk- en wereldmuziek. Website van Lisa Records: www.lisa.be